martes, 12 de noviembre de 2019

Cubisme!

En l’últim 50x70 de la primera avaluació havíem de fer un dibuix (bodegó en general) d’inspiració cubista. Jo m’he basat o inspirat sobretot en Juan Gris. He utilitzat pastels a l’oli, no sé si m’han fet més mal que bé. És una composició bastant simètrica i equilibrada amb cinc objectes: una ampolla, una copa, un quadre, un paper i una guitarra. No ho penjaria a un museu però sí que ho penjaria a la meva habitació. Aquest és el resultat. Nota per al lector: durant aquests posts he fet un seguit de bromes que s’entendran millor si es comença per: Fruites a llàpis i a més a més a línia!

Moltes figures!

L’últim exercici a classe consistia en crear una composició amb diverses figures simples (tridimensionals en general) amb les que ja havíem treballat. En aquest cas jo he emprat grafit. Ningú s’ha jugat a daus una mudança però els qui han fet només una figura hauran de pagar la dot de la segona filla del company que li sigui adjacent tirant cap a aquari en el signe del zodíac. En el cas que l’al·ludit o al·ludida sigi aquari pot triar a qui li farà el favor. Aquest és el resultat.

Esferes, cons, cilindres i cubs!

Les regles del joc són senzilles dibuixar dues figures (tridimensionals en general) siguin esferes, cons, cilindres o cubs amb carbonet, que aquestes siguin l’objectiu d’un focus de llum i que projectin ombra. Dues figures de cada per pàgina. Els més despistats no haurien d’anar al CineBaix, havien de tirar un dau del parxís i si sortia un nombre parell haurien d’ajudar al següent de la llista a fer una mudança en el futur. Aquests són els resultats.

Dibuix constructiu!

Per apropar-nos a la ciència (encara que els números i tota la pesca espanten a un servidor), o tot el que es pugui a partir d’aquesta matèria vam realitzar el dibuix d’unes fruites (vegetals en general) mitjançant el dibuix constructiu. Resumidament és dibuixar una figura on els volums són ressaltats per línies. Aquells que no es van assabentar del dilema no van haver de regalar entrades per al teatre però sí per al cinema, concretament per al CineBaix de Sant Feliu de Llobregat. Aquestes són les proves i esbossos amb la composició final.

Tinta!

Aquest post és una oferta perquè és un dos en un, ja que explicaré dos exercicis que estan relacionats, concretament, en la seva tècnica: la tinta. Primerament vam fer un dibuix d’unes fruites (vegetals en general) amb tinta utilitzant pinzell o sigui que ”tacariem” el dibuix. Aquest és el resultat. En segón lloc vam realitzar un dibuix d’una fulla (moràcia en general) amb ploma, és a dir línia. Cal afegir que havíem d’intentar representar la realitat o com a mínim tenir la intenció. Els qui no van escoltar aquestes declaracions no van haver de convidar a ningú a un cafè però per protocol haurien de regalar unes entrades per anar al teatre al company que els quedés a la dreta. Aquest és el resultat.

Caixes a carbonet!

L’exercici següent trenca les pautes anteriors, doncs l’hem fet en un 50x70 i no en la llibreta de classe. A grans trets havíem de dibuixar unes caixes (capses en general) disposades al centre de l’aula a criteri del docent. La tècnica emprada era el carbonet. Per dibuixar les caixes havíem de dibuixar exactament allò que vèiem, en conseqüència oblidar per un moment la forma real dels objectes i traspassar al paper la subjectivitat de la nostra visió. Si no es procedia de la manera esmentada és possible que es rebés una paraula poc amable o un càstig de jurisprudència com convidar a algú a un cafè. Aquest és el resultat.

Fruites a llapis de color!

Per fer els dos esbossos i el dibuix definitiu de les fruites (vegetals en general) hem utilitzat llàpis de colors. Per guiar-nos vam veure un vídeo on es dibuixava una poma per seccions o franges de color on combinava blaus, vermells verds, grocs, liles... un professional vaja. El cas és que havíem d’aconseguir fer ombra però sense utilitzar el color negre; havíem de barrejar els colors per aconseguir-ho. Qui no seguís les instruccions rebria una mirada furtiva o una paraula poc amable, el que vagi millor. Aquets són els resultats.

Fruites a carbonet!

Seguint les pautes de l’exercici anterior (2 esbossos i una composició definitiva) hem dibuixat unes fruites (vegetals en general) però utilitzant carbonet. Ara sí que s’havia de tacar, sempre de dins cap a fora, res d’utilitzar línies per definir els contons que això es paga amb un altre dit o com a mínim mereix una mirada furtiva.

Fruites a llàpis i a més a més a línia!

Aquest primer exercici marca les pautes de les següents tasques; primer hem de fer dos esbossos i finalment una composició definitiva més treballada. En aquest cas havíem de dibuixar fruites (vegetals en general), amb grafit i utilitzant la línia, si tacàvem el dibuix la professora procediria a a amputar-nos una mà. Bé potser m’he passat però les instruccions eren clares, potser només significaria el trencament d’un dit. Aquets són els resultats.